A Jobbik feljelentést tesz a vízművek ingatlanügy miatt

Az ellenzéki párt szerint megugrik a "léátfolyásmérő".

A Jobbik büntetőfeljelentést tesz a Fővárosi Közgyűlés elé terjesztett egyik dokumentum miatt, abból ugyanis az derül ki, hogy a vízműveket ingatlanügybe vonták be. Staudt Gábor, a párt budapesti elnöke (a képen) a közgyűlés szerdai ülése előtt azt mondta, a cég közvetítő lett volna.

A fővárosi ingatlanállomány egy részét az 50 százalékos értékbecsléshez képest negyedáron átjátszották volna a vízműveknek, amely értékesítette volna az ingatlanokat az ott lakóknak. Ezt azonban mégsem tették meg, helyette kompenzációt fizettek, de később így is jóval magasabb értéken adhatják el az ingatlanokat – tette hozzá a jobbikos politikus.

A közgyűlés további napirendi pontjairól szólva Staudt Gábor azt mondta, sok pedagógus-álláshely szűnik meg, és gimnáziumoktól vonnak el támogatást, amely áttételesen akár a megszűnésükhöz is vezethet. Ezzel párhuzamosan a beruházások összegét felülbecsülik, a közbeszerzések túl drágán, túl pazarlóan történnek.

Staudt Gábor emlékeztetett arra, hogy a párt a két héttel korábbi közgyűlésen “léátfolyásmérőt” indított honlapján, amely a fővárosi pénzmozgásokat mutatja. Ez a számláló a szerdai közgyűlés után a másfél milliárd forintot is eléri, ennyi pénz “vándorolt” a főváros egyik zsebéből a másikba – közölte.