Facebookon éltek vissza a VI. kerületi polgármester nevével

Nem Hassay Zsófia írta, hogy "Lehet, hogy a helyesírásom nem tökéletes, de a polgármesterséghez jobban értek nálad azt hiszem".

Visszaéltek a VI. kerületi fideszes polgármester nevével és személyazonosságával az interneten. Valaki Hassay Zsófia fotójával és nevében hozott létre egy profilt a Facebook közösségi oldalon, és bejegyzéseket írt a Tűzraktér ügyében. Az erről készült print screen több weboldalra felkerült. Mivel ezeket nem a politikus írta, a terézvárosi önkormányzat elhatárolódik ezektől a bejegyzésektől, és megteszi a szükséges jogi lépéseket – mondta a Független Hírügynökségnek Bozlék Krisztina, a VI. kerületi önkormányzat sajtóreferense.

A Subba és a Kettős mérce blog is beszámolt arról, hogy a “Megvédjük a Tűzrakteret!” nevű
Facebook-csoport oldalára valaki Hassay Zsófia nevében, ráadásul rossz helyesírással azt írta: ” a drogozás nem kúltúra!” Egy hozzászóló visszaírt: “az lehet, de a kultúra viszont biztos nem két hosszú ú!”. Erre az álpolgármester úgy válaszolt: “Lehet, hogy a helyesírásom nem tökéletes, de a polgármesterséghez jobban értek nálad azt hiszem”.

Mint arról a Független Hírügynökség korábban beszámolt, a terézvárosi képviselő-testület három hónapot adott a Tűzraktér alkotóházat működtető alapítványnak, hogy március végéig kiköltözzön a Hegedű utcai épületből. A civilek hetek óta szervezkednek, hogy megmentsék: volt már tiltakozó futás és bringázás, nyitott alkotóműhely, támogató fesztivál és kerekasztal-beszélgetés is.