Gyurcsány: Wittner hangja, az embertelenség hangja

A fideszes képviselő nem bánta meg tegnapi szavait.

“Horn Gyula hóhér volt” – mondta tegnap az alaptörvény-tervezet parlamenti vitájában Wittner Mária. A fideszes képviselő azt mondta, a “mi adónkból” fizetik kórházi kezelését, “már három éve ott kezelik és ott vergődik a Honvéd Kórházban, mert képtelen meghalni”.

A Népszabadság kérdésére, miszerint egy nagyon beteg emberről van szó, nem érzi-e úgy, hogy túl durva volt parlamenti kijelentése, túllőtt a célon, Wittner úgy reagált: nem érzi úgy. „Minden ember már a Földön elnyeri büntetését a bűneiért. És nem én fogom elvenni Horn Gyula életét, hanem a jóisten” – fogalmazott.

Mint korábban megírtuk, a Honvédelmi Minisztérium vezetése azt fontolgatta, hogy az egykori kormányfőt hazaengedik az Állami Egészségügyi Központból, de Orbán Viktor miniszterelnök közbenjárására végül mégis az intézményben maradásról döntöttek.

Wittner tegnapi kijelentéséről Gyurcsány Ferenc azt írta Facebook-oldalán, hogy a fideszes képviselő “hangja az embertelenség hangja, az ocsmányság hangja. Olyan hang, amelyben nem osztozhat egyetlen tisztességes ember sem. Horn Gyula először is ember. Beteg ember, akinek gyógyulást kívánunk. Aki a halálát kívánja, az kívül kerül az egyetemes emberiesség sáncain.”

A Parlament, amely megtűri ezt a hangot, a párt, amely befogadja az ilyen embert, az osztozik a megbocsáthatatlan bűnben. Egy választás maradt. A Fidesz vagy megszabadul Wittner Máriától, vagy az egész pártot azonosítjuk ezzel a hanggal. Itthon és szerte a világban. És szégyelljék ők magukat Wittner Máriával együtt. Lelkiismeretükkel meg majd elszámolnak Isten és Ember előtt – írta a volt kormányfő.

AJÁNLOTT LINK:

Megvédjük Horn Gyulát (Facebook)