Gyanúsítják Eger volt polgármesterét

Jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével és magánokirat-hamisítással gyanúsít egy egri férfit a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság. A főkapitányság szóvivője pénteken nem cáfolta azt az értesülést, hogy a gyanúsított Nagy Imre, Eger korábbi szocialista polgármestere.

Soltész Bálint elmondta, hogy a férfit gyanúsítottként kihallgatták a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságon, és a szokásos eljárásnak megfelelően rabosították, vagyis ujjlenyomatot vettek tőle, és fényképet is készítettek róla. Az ügy részleteit nem ismertette a referens.

A heol.hu Heves megyei hírportál pénteki híradása szerint Deák Boldizsár korábbi fideszes önkormányzati képviselő még 2007-ben tett feljelentést ismeretlen tettesek ellen bűnszövetségben, hivatali visszaéléssel jelentős kárt okozó csalás, számviteli fegyelem megsértése és közokirat-hamisítás miatt.

Akkor azt állította: bizonyítékai vannak arra, hogy a korábbi, szocialista-liberális helyhatósági, kistérségi vezetés idején jogszabálysértően igényeltek és használtak fel közpénzeket, támogatásokat.

Nagy Imre a heol.hu-nak azt mondta: nevetségesnek tartja a vádat, miszerint több év után azzal gyanúsítják, hogy az egri kistérségben tanuló gyermekek logopédiai ellátására igényelt normatívával megkárosították a Gyurcsány-kormányt, és “jogosulatlan” előnyhöz juttattak családokat.

Hozzátette, ugyanazt mondhatja, mint az akkori vizsgálat során: a kistérség az igényelt normatívát “az utolsó fillérig szabályosan a gyermekekre fordította”, a fel nem használt összeget az államnak visszautalta. Úgy fogalmazott: megérti, hogy “a nagy múltfeltárás keretében a jelenlegi hatalomnak akár koncepciós perek árán is példát kell statuálnia”. Tiszta lelkiismerettel áll a vizsgálat elé – nyilatkozta a heol.hu-nak Nagy Imre.