Feladta magát a fóti kettős gyilkosság gyanúsítottja

Feladta magát a fóti kettős gyilkossággal alaposan gyanúsítható P. Tibor Ferenc pénteken kora délután. A férfi az ORFK Teve utcai épületébe vonult be ügyvédje kíséretében.

Feladta magát a korábbi élettársa és annak édesanyja meggyilkolásával gyanúsított P. Tibor Ferenc. A férfi pénteken kora délután, ügyvédje társaságában jelent meg a rendőrség
budapesti, Teve utcai székházában; azonnal
őrizetbe vették, kihallgatása jelenleg is folyik.
A szóvivő nem közölte, hogy pontosan mi motiválhatta a 34 éves fiatalembert erre a lépésre, úgy fogalmazott: a döntés a forró nyomon történt üldözés eredményének tudható be.

P. Tibor Ferencet több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítja a rendőrség, őrizetbe vételével egyidejűleg kezdeményezték az ügyészségnél, hogy rendeljék el a férfi előzetes letartóztatását – mondta Kovács Viktória.

A rendőrség szerdán délután kapott levelet a bűncselekmény feltételezett elkövetőjétől, amelyben a feladó értesítette a nyomozókat a bűncselekményről, valamint arról, hogy egy
csecsemőt is hagyott egy fóti családi házban.

A rendőrök kiérkezésükkor
megtalálták a kisbabát, akit enyhe kiszáradás miatt a mentők kórházba
szállítottak.

Mint később kiderült, a feltételezett elkövető és a 39 éves nő együttéléséből született a gyilkosság helyszínén épségben hagyott kislány.

A
rendőrök két halott nőt találtak a házban: egy 39
éves asszonyt és 76 éves édesanyját. A helyszínelők megállapították, hogy a két nő gyilkosság áldozata lett.

A rendőrség az első perctől a 34 éves P. Tibor Ferencet gyanúsította, és nagy erőkkel kereste a férfit.

Azt is lehetett tudni, hogy a férfi egy LUH-405 rendszámú, szürke Nissan Qashqai típusú autóval közlekedik.

A kettős gyilkosság feltételezett elkövetőjét forró nyomon üldözték, elfogatóparancsot adtak ki ellene, miközben a megadott telefonszámokon lakossági bejelentéseket is vártak.

Egyes sajtóértesülések szerint Pelády Tibor Ferenc régebben az idegenlégióban szolgált, ám ezt az információt a rendőrségi szóvivő nem erősítette meg, mint ahogy azt sem, hogy a brutális tett kiváltó oka szerelemféltés lett volna.