OTP-fiókokat ürítettek ki

Bombariadó miatt a rendőrség szerda délután kiürítette az OTP bank mindkét egri fiókját - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Az ismeretlen telefonáló csupán annyit közölt, hogy bomba fog robbanni az OTP Bank egy egri fiókjában. Ezért egyaránt kiürítették a Hatvani kapu téri és a Széchenyi utcai bankfiókot – mondta Soltész Bálint.

Mindkét helyszínt bombakutatók vizsgálják át. Ugyanakkor az egri rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen eljárást indított közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt – közölte a referens.

Hétfőn a fővárosban nem volt robbanószerkezet abban a vászonzacskóban, amelyet egy OTP bankfióknál találtak Budapesten, az V. kerületi Ferenciek terén. Akkor tűzszerész ment be a bankfiók előterébe, és megállapította, hogy az ott hagyott csomag üres, azaz veszélytelen.

Ugyanakkor múlt hét pénteken, ugyancsak Budapesten, a VIII. kerületi József körúton tűzszerészek semmisítettek meg egy bankfiók előterében talált gyanús csomagot, amely egy valódi szerkezetet is tartalmazott.