Előkerült Schmitt Pál ítélete

Egy taxival karambolozott Schmitt Pál, még 1964-ben. Négy hónap felfüggesztettet kapott és meg kellett fizetnie 96 forint perköltséget.

Felkerült a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapjára, az az 1964-es ítélet, melyben Magyarország mostani államfőjét négy hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

Schmitt ugyanis – az ítélet szerint – 1964. április 14-én saját kocsijával frontálisan ütközött egy taxival az Istvánmezei úton.

Schmitt tapasztalatlanságával és a csúszós úttal magyarázta hibáját, felelősségét egyből elismerte. A szakértők szerint, jó látási viszonyok és nedves keramitburkolat fogadta a 25-30-cal közlekedő Schmitt Pált. A baleset során egy személy 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

Nagyobb térképre váltás
A bíróság enyhítő körülményként fogadta el Schmitt beismerő vallomását, megbánását és friss jogosítványát. Végül foglalkozás körében elkövetett, súlyos testi sértést okozó, gondatlan veszélyeztetésben és társadalmi tulajdont károsító gondatlan rongálásban találták bűnösnek Magyarország jelenlegi államfőjét.