Cozma-ügy: Sesum látta, ki szúrt

Putics Bence kézilabdázó szerint Zarko Sesum, szintén kézilabdás azt mondta el neki a Cozma-gyilkosságot követő napokban, hogy látta, amikor Cozmát mellkason szúrták. Ráadásul Raffael lehetett a késelő.

Raffael Sándor – aki a nyomozati vallomásaiban többször is azt állította, nem volt nála kés – hétfőn elismerte, hogy már a diszkóban, majd fent az utcán is megszúrt valakit, aki akár Cozma is lehetett.

A keddi tárgyaláson ezt megerősítette Putics vallomása is, amit a tanácsvezető bíró ismertetett. Eszerint Zarko Sesum azt mondta neki a gyilkosság utáni napokban, hogy Cozmát már a diszkóbeli verekedésnél megszúrták, de az “nem volt vészes, mert valószínűleg csak izmot ért”. Sesum beszámolt neki arról is, hogy fent az utcán viszont Cozmát “mellkason szúrták, és felfelé tépték ki belőle a kést”.

“Sesum elmondta azt is, hogy Raffael Sándor volt az, aki Cozmát leszúrta. Sesum “arról azonban nem tett említést, hogy Ivan Pesicet is Raffael sebesítette-e meg” – olvasható a vallomásban. (Ivan Pesic kézilabdázót a veszprémi Patrióta lokál előtt vesén szúrták, és a szervet a kórházban el kellett távolítani.)

A bíróság a múlt év október 25-én ismertette az időközben Németországba távozó Sesum nyomozati vallomását. Ebben nem szerepel mindaz, amit Putics említett. Sesum azt állította: Amikor felért az utcára, látta, hogy Marian Cozma mozdulatlanul fekszik a földön, ekkor fölé hajolt, és igyekezett kihúzni a nyelvét, hogy meg ne fulladjon. Ekkor még nem gondolta, hogy a barátja meghalt, de a következő pillanatban egy rúgástól “összecsuklott, és eszméletét vesztette”.

A tárgyalás szerdán igazságügyi szakértők meghallgatásával, és a szakvélemények ismertetésével folytatódik.