Mégsem zuhant az M7-esre az a kocsi

Tagadja az autópálya kezelő a rendőrség állítását, hogy az M7-es felett átvezető hídról az autópályára zuhant volna egy utánfutót húzó személyautó szombaton kora reggel. Tény, a kocsi a híd lábához esett, más autóval nem ütközött, vezetője és utasa megsérült - közölte a rendőrség.

Szombat hajnalban az M7-es autópálya bal oldalán (Budapest felé) a 43-as kilométernél, Kápolnásnyék térségében a pálya feletti hídon egy utánfutót húzó személygépkocsi eddigi ismeretlen okból elhagyta a pályát és a szalagkorlát mögé kerülve – azt nem átszakítva – megpördült és fejjel lefelé a híd lábának csapódott.

Nem zuhant, csak borult (Fotó: Állami Autópálya Kezelő)

Mivel a hídoszlop felfogta a gépjárművet, így az M7-es autópályán a baleset a forgalmat nem befolyásolta, pályazárra vagy terelésre nem volt szükség – közölte az autópálya kezelő képviselője.

Ami biztosnak tűnik, hogy a balesetben az autót vezető 39 éves budapesti férfi könnyebben, utasa, egy 34 éves, ugyancsak fővárosi férfi pedig súlyosan megsérült. A mentők a székesfehérvári Fejér Megyei Szent György Kórházba vitték őket – mondta el Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Mivel a kocsi az autópálya szélére, a híd lábához zuhant, nem akadályozza a forgalmat. A sérült járművet a tulajdonosa elszállíttatja – tette hozzá.