Felfeszítették zárkájukat a debreceni börtön rabjai

Vascsővel nyitották ki a zárkaajtót, hogy meglátogassák a női szakaszt. Az őrök pár perc után közbeléptek.

A fogvatartottak a női zárkákat vették célba – tudta meg a Blikk. Az egyelőre homályos, miért törtek ki a cellából a rabok! Egyes információk szerint a férfi rabok egyszerűen szerelmi viszonyt akartak létesíteni a női elítéltekkel, mások szerint csak cigarettát akartak kérni a rémült nőktől. Egy biztos a börtönőrök pillanatok alatt közbeavatkoztak, így senki nem sérült meg.

A lap úgy tudja, a nem mindennapi eset a hét elején, az ünnepek alatt történt. A dörzsölt rabok egyszerűen kifigyelték, mikor nincs mozgás a T alakú folyóson. Ekkor a többfős zárkából páran szétszedték a vaságyat, és egy merevítő csővel felfeszítették a cella ajtaját. Ezután elindultak a nők cellái felé.

A Büntetés-végrehajtási Intézet Országos Parancsnokságán elismerték, hogy néhány rab kiszabadult az egyik zárt cellából.

A hét végén pár percig tartó kisebb súlyú rendzavarás történt a debreceni intézményben. A kollégák ezt azonnal felszámolták, senki nem sérült meg. Az eset körülményeit tovább vizsgáljuk – mondta Szalai Tímea, a sajtóiroda vezetője.