Balesetben elhunyt a fideszes képviselő

Autóbalesetben meghalt Arnóth Sándor fideszes országgyűlési képviselő, Püspökladány polgármestere - tudta meg az MTI püspökladányi forrásból.

A püspökladányi városházára kora reggel kitűzték a gyászlobogót. A polgármester abban a szerda este fél tizenegy körül történt súlyos közlekedési balesetben vesztette életét, amely az M3-as autópálya 42-es kilométerénél, a fővárosból kifelé vezető oldalon történt.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a balesetet okozó 51 éves aszódi férfi eddig tisztázatlan okból a forgalommal szemben hajtott fel az M3-as autópályára, ahol a belső sávban ütközött a szabályosan közlekedő, Miskolc felé tartó személyautóval. A vétlen járműnek egy kisteherautó is nekicsapódott, az abban ülők nem sérültek meg – közölte a szóvivő.

Kattintson a képgalériához! – Fotó: Lakatos Péter / MTI


Három halott

A balesetben hárman haltak meg: az 51 éves Arnóth Sándor mellett életét vesztette gépkocsivezetője, valamint a szabálytalanul az autópályára hajtó jármű vezetője is.
A helyszínelés hajnali 4 óráig tartott, addig teljes útzár volt érvényben; a forgalmat a 41-es kilométernél, a bagi lehajtónál a 3-as főútra terelték. A tragédia pontos körülményeinek kiderítésére vizsgálat indult – közölte Beluzsárné Belicza Andrea.

Régóta a politikában

Arnóth Sándor 1998-ban lett először országgyűlési képviselő, egészen 2006-ig. Majd 2008. nyarán az Akadémia élére távozó Pálinkás József helyére is beülhetett a Fidesz-frakcióba.

Képviselősége nem tartott sokáig, 2008. szeptemberében ugyanis az ülésteremben belekiabált Iváncsik Imre államtitkár beszédébe (“Lógni fogsz“), emiatt lemondatták mandátumáról.
2010-ben ismét képviselőnek választották.

gyászolók

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség és a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja mély fájdalommal és megrendüléssel tudatja, hogy Arnóth Sándor a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselője, Püspökladány polgármestere szerdán éjszaka tragikus körülmények között elhunyt. Arnóth Sándorban tiszteletre méltó, becsületes, a hazájáért híven dolgozó társunkat veszítettük el.
Szeretteinek gyászában a párt és a frakció osztozik. Arnóth Sándort a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség és a Magyar Országgyűlés saját halottjának tekinti.

KDNP: Mély fájdalommal értesült a Kereszténydemokrata Néppárt, hogy pártszövetségesünk egyik országgyűlési képviselője, Arnóth Sándor tragikus körülmények között elhunyt. Püspökladány tisztességes és őszinte polgármesterének elvesztése komoly veszteséget jelent az ország megújításáért tett lépések közepette.

MSZP: Megrendülten fogadtuk a tragikus hírt, hogy Arnóth Sándor Püspökladány fideszes polgármestere, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselője életét vesztette. A Magyar Szocialista Párt és frakciócsoportja nevében őszinte részvétemet fejezem ki a családnak, és együttérzésemet a hozzátartozóknak, ismerősöknek és politikus társainak.

Az LMP megrendülve értesült Arnóth Sándor fideszes országgyűlési képviselő szerda éjszakai tragikus halálának híréről és részvétét fejezi ki a gyászoló családnak, az elhunyt képviselő barátainak és frakciótársainak.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom mély megrendüléssel értesült Arnóth Sándor országgyűlési képviselő, Püspökladány polgármesterének tragikus haláláról.
A Jobbik országgyűlési frakciójának valamennyi képviselője nevében ezúton fejezzük ki őszinte részvétünket és együttérzésünket az elhunyt képviselő családtagjainak, barátainak, tisztelőinek, képviselőtársainak.
Nyugodjon békében!