Keresik a kivitelezőt az Eurovegas építéséhez

Megkezdődött a kivitelezési pályázatok kiírása a bezenyei Eurovegas kaszinó felépítésére - értesült egy osztrák napilap.

A beruházók rendelkeznek minden engedéllyel, az első kivitelezési pályázatok kiírásával most a megvalósítási szakaszba lép a projekt – írta a Der Standard hétfői internetes cikkében. A lap felidézte, hogy a tervet Burgenlandban és Magyarországon is bírálatok érik.

A létesítmény – a beruházók közlése szerint Európa leendő legnagyobb szerencsejáték-központja – a tervek szerint jövőre, de legkésőbb 2013-ban nyílna meg. A több évre tervezett beruházás teljes összege ötmilliárd euró, ebből az első szakaszban 265 millió eurót fektetnek be.

A lap felidézte, hogy a burgenlandi tartományi kormány környezetvédelmi aggályokat fogalmazott meg a közvetlenül a magyar-osztrák-szlovák határ mellé, egy természetvédelmi terület szélére tervezett szabadidős park építésével kapcsolatban.

A Der Standard cikke kitért a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) vizsgálatára is. “A pénzügyminisztérium és az Eurovegas a jelek szerint előzetesen egyeztették a pályázati feltételeket” – írta a lap. “A KEHI úgy véli, az alacsony licencdíjak miatt nem lett volna szabad megkötni a szerződést” – állt a cikkben. Az Eurovegas az igénybevett öt licencért évi egymilliárd eurót fizet.