Gyurcsány szerint Orbán a Facebookon készülődik

Az MSZP-s politikus szerint a Fidesz fejlődését mutatja, hogy Orbán a közösségi oldalon készíti elő keddi bejelentéseit.

„Ami meg a politikát illeti, látom, a miniszterelnök elkezdte a keddi bejelenések előkészítését, ráadásul itt a Facebookon” – írja Gyurcsány Ferenc saját profilján a közösségi oldalon. A volt miniszterelnök szerint „rendben van”, hogy utódja minden nap közzé teszi gondolatait, de megjegyzi azt is, hogy emlékszik, pár éve még azon „fanyalogtak”, hogy miért használja a blogját politizálásra. „Mára, úgy tűnik, eltűnt az értetlenség. Fejlődnek…” – fogalmaz Gyurcsány Ferenc.

A szocialista politikus az MSZP szombati választmányi üléséről is több posztban ír. A hétvégén a párt hét platformja kapott országos címet, köztük Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíció nevű alakulata is. „Nagyon helyesen senki nem akadt, aki úgy gondolta volna, hogy politikai kérdéseket szervezeti döntéssel lehet elintézni. Az ilyen semmi jót nem szülne. A többség ezt értette és józan maradt. Így van ez rendjén” – olvasható Gyurcsány bejegyzése az interneten. Úgy látja: szombaton semmi egetverő nem történt.

Az egykori kormányfő többi írásából kiderül, hogy az MSZP választmányi ülése után a politikus szombaton este visszatért Kötcsére, ahol részt vett egy farsangi bálon. Emellett a közösségi portálra feltett néhány képet arról a talált macskáról, amit a fia fogadott be, de most hozzájuk került.