Három embert gázolt halálra egy furgon Budapesten

Hat embert gázolt el egy furgon hétfő délután Budapesten, a Vágóhíd utcai HÉV-pótló autóbusz megállójában. Hárman meghaltak, négyen életveszélyesen megsebesültek.

A BRFK sajtóügyeletese az fn.hu-nak elmondta: a legfrissebb hírek szerint már három halálos áldozata van a Vágóhíd utcai balesetnek, amelynek során ismeretlen ok miatt egy furgon a buszmegállóban álló emberek közé hajtott. A helyszínelés befejeződött – tudta meg lapunk.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője arról számolt be, hogy a sérültek közül két férfi és két nő többszörös koponya, mellkas és végtag sérüléseket szenvedett. További két férfi közül az egyiknek nyílt lábszártörése, a másiknak pedig combtörése és fejsérülése van. A sérültek középkorúak – tette hozzá. A mentőknek már a helyszínen életmentő beavatkozásokat kellett végrehajtaniuk, majd a sérülteket három különböző fővárosi kórházba szállították. A furgont vezető fiatal férfi nem sérült meg – tette hozzá Győrfi Pál.
Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője elmondta, hogy a furgon összesen hat embert gázolt el. Egyiküket a közelben várakozó 2-es villamos alól kellett kiszabadítani. A furgon, amely egyelőre ismeretlen okból csapódott a megállóban várakozók közé, végül a közelben lévő villamossíneken állt meg – fűzte hozzá.

A rendőrség sajtóosztálya azt közölte, hogy megkezdték a furgon vezetőjének kihallgatását. Fehérvári Tibor, a BKV fődiszpécsere elmondta, hogy a baleset egy HÉV-pótló autóbusz megállójában történt. A baleset miatt késésekre kell számítani, de a járművek folyamatosan járnak. A mentésben húsz fővárosi tűzoltó segített.