Hivatali visszaéléssel vádolják a fideszes polgármestert

Kisbér első embere tagadja a vádat.

Az ügyészség szerint Udvardi Erzsébet illetékesség hiányában, szabálytalanul járt el, amikor elintézte, hogy egy vállalkozó soron kívül, néhány óra alatt útlevelet kapjon – írja a Népszava. A tavaly a Fidesz-–KDNP színeiben újraválasztott polgármestert a tegnap kezdődött büntetőper másodrendű vádlottjaként felbujtóként elkövetett hivatali visszaéléssel vádolják.

A politikus a lapnak csak annyit mondott: ártatlannak vallotta magát, szerinte vádlott társait is alaptalanul gyanúsítják, mert nem követtek el semmit. A vádhatóság a polgármester mellett felbujtóként vádolja Mocsári István vállalkozót, míg Dörnyei Vendel jegyzőt tettesként, egy kisbéri önkormányzati ügyintézőt pedig bűnsegédként vádol hivatali visszaéléssel.

A vádirat szerint az önkormányzat hivatalos “sürgetésére” juthatott a vállalkozó a sürgős eljárásnál sokkal gyorsabban, alig pár óra alatt útlevélhez, ráadásul nem is kellett érte az okmányirodába mennie, hanem az elkészült úti okmányát közvetlenül az Állami Nyomdában átvehette.