MSZP: a kormány “kitol” az emberekkel

A szocialisták elfogadhatatlannak tartják, hogy ismét csúszik a reformok bejelentése.

A jövő hét elején hozza nyilvánosságra a kormány a strukturális reformokat – tudatta a kormányfő szóvivője. Mint mondta: zajlanak az egyeztetések a végleges előterjesztésről, amelyet a kormány a hét végén tárgyal meg, és a jövő hét elején mutat be a nyilvánosságnak.

Részletek még nem ismertek a csomagból, de azt lehet tudni, hogy mely területeket érintheti a költségvetési kiigazítási program, amelyek közül az egyik legvitatottabb kérdés talán az egyik bevételt növelő tétel, a hamburgeradó lehet.

Nagy Anna kormányszóvivő tegnap még azt mondta, várhatóan e hét második felében ismerteti a kabinet a strukturális reform lépéseit. A bizonytalanság, illetve az egymásnak részben ellentmondó információk növelhetik a bizonytalanságot.

A felfokozott várakozások, illetve a bizalom részleges visszaszerzése oda vezetett, hogy a forint árfolyama 270-es szint körül stabilizálódott, de komoly gyengülést okozhat, ha a piac és a hitelminősítők nem lesznek megelégedve a csomaggal.

Az MSZP ennek kapcsán egyenesen azt állította, hogy a strukturális reformok halogatásával a kormány az emberekkel “tol ki”, mert rontja az ország pozícióit. Török Zsolt szerint “az ország vezetését felkészületlenül elvállaló Nemzeti Átverés Kormánya” ismét tolt egyet a bejelentéssel.

Az újabb gyáva megfutamodással, a Fidesz-KDNP baklövései miatt szükséges átalakítások halogatásával a kormány ismét az emberekkel tolt ki, mert ezzel tovább rontja az ország pozícióit – fogalmazott a párt szóvivője.

A miniszterelnök mindmáig csupán “a tengerentúlról, egy napilap hasábjain merte megüzenni a magyar embereknek, hogy ő és kormánya nem tartja be választási ígéreteit”. Török szerint a kormány tagjai gyávák, vagy “halványlila gőzük sincs arról, mit akarnak kezdeni az országgal”.

Mai blogjában Gyurcsány Ferenc is hasonló dilemmáról írt, de ő úgy vélte, meg kell várni, mit mond a kormány. Szerinte utána kell megmondani, mit kellene tenni, nem elég ugyanis nemet mondani, alternatívát is fel kell mutatni.

AJÁNLOTT LINK:

Csúszik az Orbán-csomag (Világgazdaság)

Címkék: reform