Bajnaival erősítene a Mesterházy-vonal

Ő a szocialisták aranytartaléka. Szerintük vele lenne esély Orbán ellen.

Bajnai Gordon ismét aktivizálta magát a politikai porondon, igaz, egyelőre csak a háttérben mozog – írja a Magyar Hírlap. A lap információi szerint a volt kormányfő a közelmúltban Nagy-Britanniába és az Amerikai Egyesült Államokba is ellátogatott. Mindkétszer vezető gazdasági szakemberekkel, politikusokkal, újságírókkal tárgyalt, aktuális hazai belpolitikai és gazdasági kérdésekről egyeztetett.

„Ő a mi aranytartalékunk”– mondta egy politikus arra célozva, hogy az MSZP a következő parlamenti választáson az ő miniszterelnök-jelöltségével indulhatna el. „Mesterházy Attila pártelnök túl gyenge, Gyurcsány Ferencet pedig zsigerből utálják a szavazók. Bajnai Gordon viszont konszolidálta az országot, kimért, nyugodt politikus, jó a nemzetközi kapcsolatrendszere”.

Az újság úgy tudja, az MSZP balos vonala, tehát Mesterházy Attiláék támogatnák Bajnai Gordon esetleges 2014-es visszatérését, Gyurcsány Ferencék viszont élesen ellenzik azt, hiszen az egykori miniszterelnök magát szánná kormányfőnek – olvasható a lapban. (Korábban a Magyar Nemzet arról írt, ha Gyurcsány új pártot alapítana, akkor Bajnai Gordon és Bokros Lajosra is számíthatna.)

A Magyar Hírlap szerint a szocialisták országos elnöksége hamarosan úgy dönthet, hogy másik pártalapítványt gründol, amelynek nem Gyurcsány Ferenc áll az élén

AJÁNLOTT LINK:

Bajnai visszatérhet a nagypolitikába (Magyar Hírlap)

Címkék: Bajnai Gordon