Lemondott Süveges Gergő

Megválik csatornaigazgatói megbízásától az m2 januárban kinevezett intendánsa, Süveges Gergő márciustól visszatér a műsorvezetői munkához – közölte az MTV. Az fn.hu úgy tudja, nem látta biztosítottnak a csatorna működtetésének anyagi feltételeit. Átmenetileg Dobos Menyhért és Rákay Philip helyettesíti.

Az MTV közleménye szerint Süveges Gergő azután távozik posztjáról, miután létrehozta a leendő gyermek-, ifjúsági és családi csatorna működésének alapjait – megtervezte a csatorna kreatív koncepcióját, elkészítette a műsorstruktúra tervezetét és kialakította a stábot.

Az fn.hu információi szerint Süveges Gergő azért mondott le, mert a televízió nem tudja biztosítani az m2 tervek szerinti átalakításához szükséges anyagi forrásokat. Február 3-án egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy nem akart intendáns lenni, és addig marad a helyén amíg esélyét látja, hogy elképzelései megvalósulnak. Politikai akarat volt arról, hogy az m2 gyermek- és ifjúsági csatornaként működjön. Ha azonban nem teremtik meg a működés feltételeit, az azt jelenti, hogy még sincs ilyen akarat: “És akkor nekem sincs több dolgom vele” – fogalmazott két hete Süveges Gergő.

Az MTV csütörtöki, hivatalos közleményében Süveges Gergő döntését azzal indokolta, hogy az elmúlt két hónap bebizonyította: a műsorvezetői munkájához szükséges lelkiismeretes felkészülés mellett csak úgy jut elegendő ideje és energiája a csatorna működtetésére, hogy annak a családja látná kárát. Ezt azonban semmiképp sem akarja.

Medveczky Balázs vezérigazgató az m2 működésének irányítására további intézkedésig Dobos Menyhért vezérigazgató-helyettest és Rákay Philipet, az m1 intendánsát kérte fel.

Címkék: Belföld