Készülhetnek a hókotrók, reggelig 5 centis hó hullhat Pestre

A Dunántúlon már délután lehet hószállingózás, kisebb havazás.

Erősen felhős, borult lesz az ég. Eleinte az északkeleti területeken még kisüt a nap, majd ott is megnövekszik a felhőzet. A Dunántúlon már délután lehet hószállingózás, kisebb havazás. A keleti, délkeleti szél többfelé megélénkül. A hőmérséklet 0 és +3 fok között alakul. Éjszaka egyre többfelé valószínű havazás, amit a nyugati, délnyugati területeken havas, délebbre ónos eső vált fel. A Bakony térségében, illetve a főváros környékén reggelig akár 4-5 centi hó is hullhat. A szél általában mérsékelt lesz, a hőmérséklet 0 és -5 fok közé süllyed.

Holnap délutánra túlnyomóan borult idő várható, a legtöbb csapadék a keleti, északkeleti megyékre hullhat. Az Északi-középhegység térségében, az Észak-Alföldön végig havazás várható. Ezeken a területeken estig 2-6 centi friss hóréteg is kialakulhat, sőt a magasabban fekvő területeken a 7-10 centi sem kizárt. Az Alföld középső és déli területein eleinte hó, majd havas eső, eső is előfordulhat, de a Dél-Alföldön napközben megszűnik a csapadék. A legmagasabb hőmérséklet az ország legnagyobb részén 2 és 7 fok között alakul, de északon, északkeleten fagypont közelében marad.

Csütörtökön folytatódik a borongós időjárás. Az ország északi felén igazi téli időre számíthatunk. Eleinte többfelé várható havazás, havas eső, délen eső, majd pénteken napközben lassan csökken a csapadékhajlam. A hétvégén már csak elszórt hózáporokra számíthatunk. A hőmérsékletet tekintve viszonylag nagy különbség alakul ki hazánkban. Míg északon, északkeleten a teljes időszakban fagypont közelében marad, addig délen, délnyugaton 5 fok fölött, néhol (eleinte) 10 fok közelében alakul a legmelegebb órák hőmérséklete.

Címkék: