Egy évet kapott a robbantással fenyegető férfi

Közveszéllyel fenyegetés elkövetése miatt, gyorsított eljárásban, egy év fogházbüntetésre ítélte a bíróság kedden, nem jogerősen, azt a sárkeresztúri férfit, aki szombaton azzal hívta fel a rendőrséget, hogy bomba fog robbanni az egyik székesfehérvári üzemben - közölte a rendőrség.

A bejelentést követően a rendőrség kiürítette a gyárat, a bombakutatók átvizsgálták az épületet, de robbanóeszközt nem találtak – mondta Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A nyomozók a bejelentés hívószáma alapján rövid idő alatt azonosították a telefonszámhoz tartozó IMEI számot, továbbá az úgynevezett cellainformáció alapján azt is, hogy a készülék, amelyről a bejelentés történt, a bombarobbantással fenyegetett üzem parkolójában van – ismertette a felderítés körülményeit a rendőrszázados.

A nyilvántartásból az is kiderült, hogy a telefon egy 24 éves sárkeresztúri férfié, aki az üzem dolgozója és éjszakai műszakba van bosztva. A bombariadót követő beléptetés során a férfit elfogták, akinél megtalálták a hívószám alapján beazonosított IMEI telefonkészüléket, amit a rendőrség lefoglalt.

A férfi előbb tagadta, majd beismerte a bűncselekmény elkövetését. Azzal védekezett, hogy szeretett volna elölteni egy szabad hétvégét a barátnőjével, mert arra a tavaly évvégi leállást kivéve, 14 hónapja nem volt lehetősége.
Az ügyben az ügyész súlyosításért, a védő enyhítésért fellebbezett. A másodfokú eljárás lefolytatásáig a férfit szabadlábra helyezte a bíróság.