Orbán-komplexusban szenved Gyurcsány?

Gyurcsány Ferencet elemezte az agressziókutató a Magyar Hírlapban.

Az agressziókutató-pszichológus szerint Gyurcsány Ferenc kétségbeesett ember, aki tájékozódik és próbál mintákat találni. Münnich Iván ezzel magyarázza a Magyar Hírlapban, hogy a volt kormányfő számos vonatkozásban utánozni látszik Orbán Viktort. Szerinte ez sem véletlen, mert mintát “annál talál, aki nála tehetségesebb, aki sokkal többet tud az életről, Gyurcsány ezt a tehetséget pedig irigyli”.

A lap által példaként hozott hasonlóságokra (Gyurcsány a jelenlegi kormányfő „őszödi” jellegű „lelepleződéséről” ír, a Fideszhez hasonló gyűjtőpártot szeretne, ugyanolyan kisbusszal járja az országot, mint Orbán Viktor, és éppen a polgári piknikek helyszínén, Kötcsén vett magának nyaralót) a szakember úgy reagált, hogy „Gyurcsány Ferenc teljesen lemásolja Orbán Viktort”.

Münnich úgy véli, Gyurcsány Ferenc bizonytalan személyiség, aki keresi a támpontokat, ide-oda kapkod, miközben mindenáron sikerorientált. Ám céljait azzal a technikával vélhetőleg nem éri el, hogy leutánoz másokat, az ilyesmi ugyanis nem szokott sikeres lenni – jegyezte meg az agressziókutató-pszichológus.

Korábban a jelenlegi kormányfőt vette górcső alá pszichológusi szemmel az FN.hu-nak nyilatkozó Ranschburg Jenő, aki az FN.hu-nak azt mondta, hogy “nem tudni előre, kiből mit hoz ki a hatalom, nem tudni, melyik Dr. Jekyllből lesz Mr. Hyde.”

AJÁNLOTT LINK:

Gyurcsány baja: Orbán-komplexus (Magyar Hírlap)

Címkék: Gyurcsány Ferenc