Bezáratták az óbudai „Amsterdam Shopot”

Három hónapra bezárattak egy boltot a III. kerületi Tímár utcában, miután droggyanús csomagokat találtak az üzletben.

Bús Balázs (Fidesz-KDNP), Óbuda-Békásmegyer polgármestere lakossági bejelentés alapján kezdeményezte az “Amsterdam shop” néven nyílt bolt hatósági ellenőrzését. A hivatalhoz érkezett bejelentések szerint az üzletben szintetikus drogokként is használt termékeket árusítanak, illetve házhoz szállítást is vállalnak. Erre utal a franchise rendszerben működő cég honlapja és szóróanyaga is.

Az ellenőrzés során az üzletben különböző nevű, néhány grammos kiszerelésű, a tulajdonos által emléktárgynak nevezett terméket találtak. Azok összetételéről a csomagolás nem tartalmazott információt. A helyszíni ellenőrzés megállapításai alapján a kerületi jegyző az üzletben folytatott kereskedelmi tevékenységet kilencven napra megtiltotta, a boltot ideiglenesen bezáratta.
A III. kerületi rendőrkapitányság kábítószerrel való visszaélés bűntettének gyanúja miatt büntetőeljárást indított ismeretlen tettes ellen. A helyszínen, szakértői elemzésre, mintákat foglaltak le. Bús Balázs országgyűlési képviselőként törvénymódosítást kezdeményez annak érdekében, hogy az egyelőre legálisan forgalmazható “partidrogok” mielőbb a hivatalos tiltólistára kerüljenek – áll a közleményben.