Orbán reagál a megválaszolatlan kérdésekre

A következő két hétben a Facebookon válaszol azokra a kérdésekre, amelyekre nem tudott kitérni országértékelő beszédében.

A kormányfő a Facebook-oldalára kedden feltett üzenetében megköszöni a hozzá intézett “több ezer kérdést, inspiráló hozzászólást”. “Köszönöm, hogy szívükön viselik Magyarország megújulását” – fogalmaz. Jelzi, hogy a beszédben nem volt lehetősége minden fölvetett problémára, témára kitérni, ezért a feltett kérdésekre – témakörönként csoportosítva – a következő két hétben, a Facebookon írásban igyekszik válaszolni.

Orbán Viktor – Magyarország megújul címmel elmondott – idei országértékelő beszédét beharangozva korábban Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője szólt arról: az országértékelőt a kormányfő arra akarja felhasználni, hogy “Magyarország hangja, vagyis az emberek véleménye jusson kifejeződésre”, ezért várják azokat a felvetéseket, kérdéseket, amelyek megválaszolását szeretnék hallani a beszédben.

Orbán Viktor a Facebook-közösséghez intézett, az oldalára múlt csütörtökön felkerült videoüzenetében arra kérte az embereket, hogy tegyenek fel kérdéseket, “legyen ez egy közös miniszterelnöki beszéd”. Felhívására több mint 2700 hozzászólás érkezett.