Oszkó tisztára mosná magát a sukorói botrány ügyében

Blogbejegyzésben üzent a Bajnai-kormány pénzügyminisztere.

Oszkó Péter volt pénzügyminiszter blogbejegyzésében azt közölte, a független nyilvánosságot és a jogot felhasználva mutatja be a következő napokban, hogy hiányosan és megvágottan közzétett dokumentumok alapján igyekeznek őt hamis gyanúba keverni a Sukoró-ügyben.

Oszkó azt írta: ő maga mindig is vállalta a személyes felelősséget döntéseiért és tetteiért, “s lévén, hogy tisztességgel végeztem a munkámat, így aztán nem is tartok vagy tartottam semmiféle kérdőre vonástól. De úgy gondolom, itt az ideje, hogy azok is vállalják és viseljék is a felelősséget a tetteikért és megnyilvánulásaikért, akik másokról rendszeresen hamis rágalmakat terjesztenek, illetve akik az elfogult, manipulatív és hatalompolitikai célokat szolgáló félretájékoztatást és mások befeketítését iparszerűen űzik” – tette hozzá. Oszkó így folytatja: “azok a hamis vádak és rágalmak, amiket az elmúlt napokban a Kehi elnöke, valamint az elszámoltatási kormánybiztos terjesztett”, felrázták “naiv ábrándozásaiból.”

Gaál Szabolcs Barna, a Kehi elnöke csütörtöki sajtótájékoztatón azt mondta, befejezték a kaszinóberuházások koncessziós szerződéseinek vizsgálatát, és több olyan iratot találtak, amelyek szerintük megalapozzák a gyanút, hogy Veres János és Oszkó Péter volt pénzügyminiszterek érintettek lehetnek az ügyben. Elmondta azt is, a sukorói projekt ügyében büntetőfeljelentést tett csütörtökön a Központi Nyomozó Főügyészségen hűtlen kezelés és hivatali visszaélés alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.