Előzetesben a nyíregyházi zaklató

Előzetes letartóztatásba helyezte a Nyíregyházi Városi Bíróság azt a férfit, aki a gyanú szerint több alkalommal gyermekeket zaklatott Nyíregyházán - tájékoztatta a megyei bíróság szóvivője, elnökhelyettese pénteken az MTI-t.

A szemérem elleni erőszakkal és más bűncselekménnyel vádolt férfi a nem jogerős végzés indoklása szerint 2010 nyarától 2011 januárjáig több alkalommal kislányokat követett Nyíregyházán, majd utolérve őket az utcán, a lépcsőfordulóban, illetve a liftben fogdosta őket – ismertette Nyakó Zsuzsanna.

Tájékoztatása szerint a 32 éves gyanúsított büntetett előéletű; a városi és a megyei bíróság korábbi határozataival zaklatás és becsületsértés vétsége miatt két év próbaidőre bocsátotta.

Hozzátette: az előzetes letartóztatás indokolt, tekintettel a gyanúsításban szereplő bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, továbbá lehet tartani attól, hogy szabadlábra kerülése esetén a gyanúsított megszökne vagy elrejtőzne.

A szemérem elleni erőszak bűntettének minősített esete öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – jegyezte meg Nyakó Zsuzsanna.