37 milliót sikkasztott egy ügyintéző

Több mint 37 millió forint elsikkasztása miatt emelt vádat a szarvasi ügyészség az örménykúti önkormányzat volt gazdasági előadója ellen - írta a Békés Megyei Hírlap.

Örménykút és Hunya község körjegyzőségének ügyintézője 2008-ig csaknem hét éven keresztül kezelte az önkormányzat pénzügyeit, intézte a házipénztárból és a bankszámláról a kifizetéseket. Utóbb azért bukott le, mert Örménykút polgármestere talált egy olyan banki átutalásról szóló kivonatot, amely szerint az előadó 150 ezer forintot utalt át a saját számlájára.

Az ezt követő belső ellenőrzések keretében további átutalások nyomára bukkantak a köztisztviselő számítógépes nyilvántartásában. Az előadó a bűncselekmény leplezése érdekében a könyvelésben valótlanul tüntette fel a pénzfelhasználás jogcímét.

Az ügyintéző ellen üzletszerűen, jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette és magánokirat-hamisítás vétsége miatt nyújtott be vádiratot az ügyészség. Szintén bíróság elé kell állnia a körjegyzőnek is, aki ellen hanyag kezelés vétsége miatt emeltek vádat, mert nem észlelte, hogy a gazdasági előadó csaknem hét éven keresztül tulajdonította el az önkormányzat pénzét – olvasható a megyei napilapban.