Facebook-csoport miatt marakodik a Fidesz és az MSZP

A csatlakozók, köztük Deutsch Tamás, szerint "elég abból, hogy a szocialisták az ország ellen uszítják a külföldieket". Az ellenzék úgy véli: a kormány hazugságaiból elég.

„ELÉG! Elég abból, hogy a szocialisták az ország ellen uszítják a külföldieket” – ezek a mondatok olvashatók a Facebook internetes közösségi oldalon alakult csoport profilján. Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy ő maga is csatlakozik ehhez a kezdeményezéshez, mert a politikai hazugság megöli az emberek szabadságát. Szerinte csatlakoznia kell mindenkinek, akinek fontos – egyebek mellett – a sajtó- és a véleménynyilvánítás szabadsága. A képviselő bízik abban, hogy néhány héten, hónapon belül a csoportnak egymillió tagja lesz.

Deutsch Tamás beszélt arról is, hogy Orbán Viktor strasbourgi fellépése határozott, nyílt és őszinte volt. Szerinte olyan módon és olyan érveléssel fogalmazott, ahogyan más országok vezetői is, úgy mint például a német kancellár vagy a francia köztársasági elnök.

Tényleg elég volt a kormány hazugságaiból – így reagált Török Zsolt Deutsch Tamás mondataira. Az MSZP szóvivője úgy fogalmazott: elég volt abból, hogy a kormány háromszor bedöntötte a forintot, hogy lenyúlják hárommillió ember magánnyugdíj-pénztári megtakarításait, illetve, hogy a benzin árának emelkedése ellen nem tesznek semmit.

A szocialista szóvivő kitért arra is, hogy véleményük szerint Orbán Viktor miniszterelnök Strasbourgban lejáratta Magyarországot. Megfogalmazása szerint, ha a kormányfő „használni nem tud, legalább ne ártson”.