Balkáni jogsértések miatt haltak meg a lányok

Szabálytalanságok sorát tárta fel a rendőrség a diszkótragédia ügyében.

Sok szabálytalanságot tárt fel a Budapesti Rendőr-főkapitányság a diszkótragédia vizsgálatakor. A BRFK Bűnügyi Főosztályának Életvédelmi Osztálya ezek alapján arra a megállapításra jutott, hogy “a sorozatos jogsértés miatt kialakult helyzet vezetett a három fiatal lány halálához”.

A rendőrség megállapította, hogy bérlő cégnek sem kiürítési terve, sem mint építtetőnek az épület különböző szintjein végzett átalakításokra építési és használatbavételi engedélye nem volt. Ennek ellenére a terület építési területnek számít, így nem lett volna bérbe adható múlt szombaton.

A bérlő és bérbe adó cég vezetői is tudták, hogy a szórakozóhely 307 fő befogadására alkalmas. A bérlő “maga is 300 fő befogadóképességet írt le a kereskedelmi tevékenység folytatását kérelmező bejelentésében.”

Ennek dacára a rendezvényre 4200 beléptetéshez szükséges karszalagot rendeltek meg úgy, hogy a bérbeadó felé a résztvevők létszámát 1800 főben maximálták. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a rendezvényen kb. 2800 fő vett részt.

A kettőnél több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége és más bűncselekmények elkövetése megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen indított büntetőeljárásban hat embert gyanúsítottak meg, valamennyien szabadlábon védekeznek.

Címkék: diszkótragédia