Az anyja megölésével gyanúsítják

A fiát gyanúsítják annak a nőnek a megölésével, akit szombathelyi lakásán találtak holtan szerdán. A 25 éves büntetlen előéletű férfit még keresi a rendőrség.

A helyszíni szemle adatai és a boncolás eredménye is azt erősítette meg, hogy a 45 éves nő, akinek testén külsérelmi nyomok is voltak, emberölés áldozata lett – jelentette ki a Halmosi Zsolt, Vas megye rendőrfőkapitánya.

A főkapitányság ügyeletére szerdán 9 óra 45 perckor érkezett bejelentés arról, hogy egy szombathelyi önkormányzati lakásában holtan találtak egy nőt, aki feltehetően bűncselekmény áldozata lett – tájékoztatott az ügyről Palkó Andrea alezredes, a megyei főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője. A lakás ajtaját lakatossal nyittatták ki, mert az asszony napok óta nem jelent meg munkahelyén, és nem adott életjelt magáról. Miután a holttestet megtalálták, értesítették a rendőrséget. A mentők azt látták, hogy a nőn sérülések vannak.

Megindult a rendőrségi nyomozás, és kiderült, hogy az asszony 25 éves fiát, aki édesanyjával élt közös háztartásban, szintén több napja nem látták, ismeretlen helyen tartózkodik – fűzte hozzá az alezredes.

A nyomozás eddigi adatai szerint a fiatalember alaposan gyanúsítható édesanyjának megölésével, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene – mondta Palkó Andrea. A sajtótájékoztatón hangsúlyozták: a nyomozás érdekeit egyelőre sértené, ha az ügyről bővebb információkkal szolgálnának, és későbbre ígértek részletes tájékoztatást.