Diszkótragédia: újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe

Őrizetbe vettek egy újabb gyanúsítottat a szombat éjszakai budapesti diszkótragédia ügyében a rendőrök.

Az ügy hatodik gyanúsítottja a rendezvény szervezésében működött közre, az MTI úgy tudja, egy szerződéssel összefüggésben vették őrizetbe. A Cs. J. monogrammal jelölt férfit több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés, valamint magánokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt állította elő, majd vette őrizetbe a rendőrség. A BRFK kezdeményezte az eljáró ügyészségnél a férfi előzetes letartóztatását.

Szombat éjszaka a Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen a diszkóból kiáramló tömegben három fiatal lány vesztette életét. Halálukat a budapesti rendőrfőkapitány közlése szerint fulladás okozta. Pintér Sándor belügyminiszter vasárnap este jelentette be, hogy öt embert őrizetbe vettek és több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indult eljárás. A belügyminiszter tájékoztatóján kiosztott sajtóanyagban monogramokkal – Sz. Gy.; K. T.; A. G.; F. B. G.; P. L. – jelölték a gyanúsítottakat.

A budapesti rendőrfőkapitány vasárnap elmondta: az öt ember közül ketten a rendezvény szervezői, ketten a helyiség bérbeadói, egy ember pedig a programsorozat szervezője. Az ügyészség valamennyi gyanúsított esetében kezdeményezte az előzetes letartóztatás elrendelését kedden, mert szerintük szabadlábon hagyásuk esetén feltételezhető, hogy meghiúsítanák, megnehezítenék vagy veszélyeztetnék a bizonyítást. A Pesti Központi Kerületi Bíróság azonban kedden és szerdán hozott végzéseiben az öt gyanúsítottat szabadlábra helyezte.