Diszkótragédia: mindenki szabadlábon

Egyelőre mindenki hazamehetett abból a négy emberből, akiket a rendőrség a diszkótragédia kapcsán meggyanúsított. Sz. Győzőt már tegnap hazaengedték, hogy szabadlábon védekezhessen.

Szabadlábra helyezte szerdán a Pesti Központi Kerületi Bíróság a szombat éjszakai budapesti diszkótragédia másik négy gyanúsítottját, így az ügy mind az öt gyanúsítottja szabadlábon védekezhet.

Később lekerült a bilincs (Fotó: MTI)

A Fővárosi Főügyészség kedden jelentette be, hogy az illetékes kerületi ügyészség valamennyi gyanúsított esetében kezdeményezte az előzetes letartóztatás elrendelését, mert szerintük szabadlábon hagyásuk esetén feltételezhető, hogy meghiúsítanák, megnehezítenék vagy veszélyeztetnék a bizonyítást.

Szombat éjszaka a Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen a diszkóból kiáramló tömegben három fiatal lány vesztette életét. Halálukat a budapesti rendőrfőkapitány közlése szerint fulladás okozta. Pintér Sándor belügyminiszter vasárnap este jelentette be, hogy öt embert őrizetbe vettek, és több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indult eljárás.

A belügyminiszter vasárnap késő esti tájékoztatóján kiosztott sajtóanyagban monogramokkal – Sz. Gy.; K. T.; A. G.; F. B. G.; P. L. – jelölték a gyanúsítottakat. A budapesti rendőrfőkapitány vasárnap elmondta: az öt ember közül ketten a rendezvény szervezői, ketten a helyiség bérbeadói, egy ember pedig a programsorozat szervezője.