100 méternyi partfal szakadt le

Leszakadt egy dunai partfal éjszaka Kulcsnál; a Deák Ferenc és Hullám utca mintegy 400 méteres szakaszát lezárták, a veszélybe került 53 ingatlanból 36 embert kitelepítettek - tudatta a Fejér megyei község független polgármestere.

A bajt éjfél előtt észlelték a helyiek, akik arról számoltak be, hogy előbb “megmozdult az út”, majd elkezdtek dőlni a villanyoszlopok, és pattogtak a vezetékek. Ezzel járt, hogy a partfal a Dunához képest 100-120 méternyi magasságban szakadt le.

KÉPGALÉRIA

A rendőrség és a polgárőrség körbekerítette az üdülőingatlanokkal, és lakóházakkal beépített két utca három sorát, és még éjszaka megkezdték az ott lakók kitelepítését. Egy részük rokonoknál talált átmeneti menedéket, másokat a hajóállomás üdülőjében helyezett el az önkormányzat. “A vizsgálatot rögtön megkezdték, annak eredményétől függ, hogy visszatérhetnek-e az otthonaikba” – mondta a polgármester.

A veszélyre már korábban felhívták a figyelmet szakértők, ezért a megerősítésre pályázaton akart pénzt szerezni az önkormányzat, de nem nyerték el az egyik utca partfalszakaszának megerősítéséhez szükséges 450 millió forintot, a saját büdzséjük viszont nem volt elegendő.