Hamis mosószereket találtak

80 ezer liter hamis mosószert találtak Budapesten és több vidéki településen a pénzügyőrök; a bíróság négy embert előzetes letartóztatásba helyezett, mert a gyanú szerint ők szervezték és működtették az illegális üzemeket - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi szóvivője.

Sárközi Alexandra közleményében azt írta: még december közepén találtak rá a vám- és pénzügyőrség nyomozói arra az összesen 78 ezer 695 liter hamis mosószerre, amely több ismert márkájú termék utánzataként került volna piacra.

Azok, akik az illegális üzemekben tartózkodtak, semmilyen igazolást, magyarázatot nem tudtak adni a lefoglalt alapanyagok, késztermékek származásáról. Az ellenőrzés azonban kiderítette, hogy nem a hamisítványokon feltüntetett gyártóktól származnak a termékek, és összetételük sem olyan, mint az eredeti márkás mosószereké.

A nyomozók négy – az illegálisan működő üzemek szervezésével, vezetésével gyanúsítható – embert vettek őrizetbe, akiknek az előzetes letartóztatását a Budakörnyéki Bíróság elrendelte.
Az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértésének és áru hamis megjelölésének gyanúja miatt folytat eljárást a hatóság – tette hozzá a szóvivő.