Szarvasokkal ütközött egy IC

Dombóvárra szállították a Tubes Intercity sérült mozdonyát, amely szerda reggel Tolnanémedinél szarvasokkal ütközött. A járat utasai egyórás késéssel érkeztek meg Budapestre.

Az ütközéstől a mozdonynak több alkatrésze megsérült, többek közt a csúszós pályán a súrlódást növelő homokoló, a pályakotró és a vezetőt a forgalmi jelzésekre figyelmeztető, úgynevezett vonatbefolyásoló berendezés – mondta Imre Lászlóné, a MÁV területi kommunikációs vezetője.

A járművet Dombóvárra szállították javításra. A Pécsről Budapestre tartó Tubes Intercityt ugyancsak Dombóvárról érkező segélygép vitte a fővárosba. A járat utasainak többsége, 67 fő átszállt a baleset miatt Tolnanémedin megálló Tenkes Intercityre.

Tóth G. Balázs, a tolnanémedi vadásztársaság hivatásos vadásza elmondta: a baleset helyszínén, a gyántpusztai vasúti átjárótól nem messze egy elpusztult gímszarvastehenet talált, de elképzelhető, hogy több vad kelt át a mozdony előtt. A területen nincs vadcsapás, véletlen szerencsétlenség történhetett – tette hozzá.