Veszít a Mal

A legfrissebb mutatók szerint a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. termelése a katasztrófa következtében 10 százalékkal csökkent, az idei évre tervezett kibocsátást várhatóan nem éri el a cég - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

A csökkenés termékcsoportonként eltérő mértékű, 5-20 százalék között mozog és az az oka, hogy a katasztrófa után 11 napra leállt a gyár- mondta Kossa György, a felügyelőbizottság vezetője.

Hozzátette: a cég 2011-re vonatkozóan jelentős, euróban kifejezve 5-18 százalékos áremelést hajtott végre, amelynek piaci hatása még pontosan nem értelmezhető, de várhatóan elfogadható lesz.

A vállalat még a katasztrófa előtt tervezett a termékszerkezetet magasabb nyereségű termékcsoport felé eltoló beruházásokat, amelyek 5-10 százalékos kapacitásnövekedést jelentenének.

Az OKF közleménye szerint a gyártás folyamatos, ám amennyiben a lúgellátással kapcsolatos problémák nem változnak, egyes termékeknél ideiglenesen csökkenhet a kibocsátott mennyiség.

Címkék: Belföld