Ölt a hideg

Szabolcs megyében hárman, Borsodban ketten haltak meg kihűlés miatt a hétvégi hidegben, Szolnok megyében egy férfi vesztette életét a hétvégén.

Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivőjének közlése szerint Ózdon egy fűtetlen lakás padlózatán találtak rá egy 97 éves nőre és 46 éves fiára szombaton. A férfi életét már nem lehetett megmenteni, halálát az elsődleges szakvélemény szerint kihűlés okozta; az erősen kihűlt asszonyt kórházban ápolják.

Edelényben egy 53 éves férfit találtak fűtetlen lakásának padlóján vasárnap. A helyszíni szemle során a vizsgálatot végző orvos a halál valószínűsíthető okaként szintén a kihűlést nevezte meg. A halálesetek körülményeit az illetékes rendőrkapitányságok közigazgatási eljárás keretében vizsgálják.

Kihűlés következtében vesztette életét egy 81 éves asszony is a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Buj községben. A nő holttestére vasárnap buji háza udvarán találtak rá, az eljárás eddigi adatai szerint az asszony előző nap eshetett el úgy, hogy már nem tudott felállni – tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Fülöp Gergely közlése szerint szintén vasárnap, fűtetlen tiszaszalkai házukban találták meg egy idős pár holttestét, akik szintén kihűlés következtében veszthették életüket – tette hozzá a százados. A halálesetek körülményeit a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja.

Kihűlés miatt halt meg egy férfi Karcagon az elmúlt hétvégén. Ő az idei téli hideg első Szolnok megyei áldozata – közölte a rendőrség.

Az 58 éves férfi szombat hajnalban ment ki házuk udvari WC-jére, és rosszul lett. A családtagok körülbelül egy óra múlva találtak rá, hívták a mentőket, de már nem tudtak rajta segíteni – mondta Szabó Zita őrnagy, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Az elsődleges orvosi vélemény szerint halálát kihűlés okozta. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a haláleset körülményeit.