Életfogytiglant kapott a fekete sereg vezére

Tényleges életfogytiglant kapott a fekete sereg szökésben lévő vezetője, Magyar Róbert, 28 társának pedig még összesen több mint száz év fegyház jár az elsőfokú ítélet szerint. Magyar Róbertre, míg védője bizonyítottság hiányában történő felmentést kért

A fekete seregként ismertté vált bűnszervezet az ügyészség szerint prostitúcióval, védelmi pénzek szedésével, tartozásbehajtással foglalkozott, emellett erőszakos küzdelmeket folytatott a belőlük származó illegális jövedelmekért és még a fegyveres leszámolástól sem riadt vissza.

A kedd délelőtti ítélethirdetésen, miután felolvasták a büntetéseket, a tárgyalóteremben nyomban megbilincseltek és előzetes letartóztatásba helyeztek nyolc, még szabadlábon lévő vádlottat.

A bűnszervezetben elkövetett emberölési kísérlet és más bűncselekmények miatt indult ügyben a Vaskuti András vezette, ötös tanács 2007 márciusa óta tárgyal.

A per nagyságát jól szemlélteti, hogy már a vád benyújtásakor 15 ezer oldalnyi iratanyaga volt, azóta több mint 100 tárgyalási napot tartottak. A vád a bűnszervezetben a 30 vádlottból 18 vett részt.