Enyhe idő lesz, sok esővel

Főként Kelet-Magyarországon esik majd sok eső. A hőmérséklet csúcsértéke a 13 fokot is elérheti.

Kedd reggel országszerte borult lesz az ég. A keleti országrészben sokfelé elered az eső, a Dunántúlon elszórt záporokra számíthatunk. Északnyugaton és a Tiszántúlon még gyakran megélénkül a déli, délnyugati szél, másutt mérsékelt lesz a légmozgás. A minimumhőmérséklet általában 2 és 6 fok között alakul, de az Alpokalja térségében fagypont alatti értékek várhatók (főként a késő esti órákban).

Délután is elsősorban a keleti tájakon várható csapadékhullás, ott helyenként kiadós mennyiségű eső várható, tovább nehezítve az ár-, és belvizekkel küzdők életét. A Dunántúlon nem valószínű számottevő csapadék, kissé még a felhőzet is felszakadozik. A Tiszántúlon élénk, az ország többi részén mérsékelt légmozgásra van kilátás. A legmelegebb órákra többnyire 8 és 13 fok közé emelkedik a hőmérséklet, de északon, északnyugaton ennél pár fokkal hűvösebb lesz az idő.

Szerdán átmeneti csapadékszünetet követően ismét megnyílnak az ég csatornái és többfelé elered az eső, záporeső. Tovább gyengül a szél, már csak a keleti tájakon fordulhat elő elvétve élénk széllökés. A minimumhőmérséklet jellemzően 2 és 8 fok között szóródik, de a kevésbé felhős északnyugati tájakon gyenge fagy várható.

A részletekért kattintson az FN időjárás oldalára!

Címkék: Belföld