Igazságot követelnek a “picik”

Megtartották a szakszervezeti tömörülések által szervezett demonstrációt Budapesten a Roosevelt téren.

A Magyar Tudományos Akadémia épülete előtti parkolóban több százan gyűltek össze számos szakszervezet képviseletáben, 11 órára, és sokan szakszervezeti zászlókat, transzparenseket emeltek a magasba.
Ezeken az “Én félek”, “Pici emberek, pici bérek”, “Közszolga nem rabszolga”,
“Indoklás nélkül kirúghatnak”, “Ezt még mi sem vesszük be” feliratok
láthatók. Míg a színpad felett a következő idézet szerepel: “Mindig becsaphatsz néhányat. Néhányszor becsaphatsz mindenkit. Nem csaphatsz be mindig mindenkit”.

A Pedagógusok Szakszervezetének demonstrálói pedig fehér köpenyt vettek fel, többen kereplőkkel, dudákkal vonultak fel. Azonban rendbontásra nem került sor, hiszen a helyszínt több tucat rendőr biztosítja.

Képgaléria!

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma a demonstráció előtt kiáltványt fogalmazott meg. Ebben azt írták, ismét fellépésre kell elszánni magukat, mert az elmúlt hónapokban a társadalom jelentős részét hátrányosan érintő törvénykezési gyakorlat folyt, és a benyújtott vagy megszavazott törvények veszélyeztetik a munkavállalók érdekeit.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője reagált a megmozdulás hírére. Szerinte mindent elmond erről a tüntetésről, hogy a szervezői között
olyanok is akadnak, akik személyesen részt vesznek a nyugdíjakat eltőzsdéző magánpénztárak vezetésében.

“Sajnáljuk, hogy ezzel a hiteltelen akcióval sikerült
megvezetniük néhány száz magyar munkavállalót. A kormány elkötelezett az emberek nyugdíjának megvédése és a pofátlan végkielégítések megadóztatása mellett. Az új, arányos adórendszerrel pedig beindítjuk a magyar gazdaság dinamikus
növekedését” – közölte Szijjártó.

Címkék: Belföld