Bankautoma-rablót fogtak el

Kommandósok segítségével fogott el a rendőrség egy embert, akit azzal gyanúsítanak, hogy társaival több bankautomatát megkísérelt ellopni - közölte Farkas Kinga, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken.

Az elfogás, amelyben a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a Terrorelhárítási Központ munkatársaival működött együtt, még november 30-án történt – mondta a szóvivő, aki az elfogott emberről és az elfogás körülményeiről semmilyen részletet nem árult el.

Farkas Kinga azt mondta, hogy a nyomozás még tart, az ügy részleteinek nyilvánosságra hozása hátráltatná annak eredményességét. Annyit közölt, hogy jelentős értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett betöréses lopás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatnak nyomozást ismeretlen tettesek ellen, akik 2010. április 28-án nem sokkal hajnali 3 óra előtt Tolnán acélsodronyokat autóhoz kötve kitéptek a helyéről egy ATM-gépet, de elvinni nem tudták. A bankautomatában több mint 25 millió forint készpénz volt. A rongálással okozott kár értéke körülbelül ötmillió forint.

A szóvivő kitért arra, hogy ugyanez a kör feltehetően több alkalommal is követett el hasonló jellegű bűncselekményeket más településeken. Sem az esetek számáról, sem arról, hogy volt-e köztük sikeres, nem beszélt a szóvivő.

Farkas Kinga azt elmondta, hogy az összehangolt rendőri akcióban elfogott ember a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható, őt a nyomozási bíró előzetes letartóztatásba helyezte.