Újra első fokon a Kulcsár-ügy

Új elsőfokú eljárás indul Kulcsár Attila és társai ügyében a Fővárosi Bíróságon, a büntetőperben a következő három hónapra 18 tárgyalást tűztek ki.

A 2003-ban kipattant brókerbotrány ügyében azzal vádolják Kulcsár Attilát, hogy a Kereskedelmi és Hitelbank brókercége, a K and H Equities munkatársaként jogosulatlanul forgatta állami és magánbefektetők pénzét.

Összesen 24 vádlott ügyében az FB, először 2008-ban hirdetett elsőfokú döntést, amelyben Kulcsárt 8 év börtönre és 230 millió forintos vagyonelkobzásra, néhány társát többéves letöltendő szabadságvesztésre és sok tízmilliós vagyonelkobzásra ítélte. Ráadásul előzetes letartóztatásba helyezték az egykori brókert.

A vádlottak fellebbeztek, ezért 18-uk ügyében másodfokon folytatódott a büntetőper. A Fővárosi Ítélőtábla ez év május 27-én hatályon kívül helyezte az FB korábbi ítéletét és új elsőfokú eljárásra utasította, mert megalapozatlannak látta az ítéletet és súlyos eljárási hibákat talált. Kulcsár Attilát ezért kiengedték az előzetes letartóztatásból, ő azóta csak a fővárosban járhat, lakhelyelhagyási tilalom alatt áll.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a megismételt eljárásban nem változtatják meg a korábbi minősítést, a vád tárgya továbbra is különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette.