Utcára vonulhat az MSZP

Aláírásgyűjtésbe kezd az MSZP, hogy megmutassa, van "ellensúlya a fülkeforradalomnak". Ha a kormány nem változtat a politikáján, az MSZP tavasszal az utcára vonul.

Mesterházy Attila pártelnök a párt budapesti nagygyűlésén bejelentette: a petícióban tiltakoznak magánnyugdípénztár államosítása, az igazságtalan adórendszer, az indoklás nélküli elbocsátás, a visszamenőleges hatályú törvénykezés, az Alkotmánybíróság hatáskörének szűkítése ellen.

Azt kérte, ez erről szóló ívet mindenki írja alá, és még legalább tíz aláírást gyűjtsön, hogy lássák a parlamentben és Orbán Viktor miniszterelnök is hallja, van “ellensúlya a fülkeforradalomnak”.

Mesterházy Attila úgy fogalmazott: az MSZP történelmi felelőssége, hogy a párt alkalmas legyen egy Fidesz-KDNP-vel szembeni összefogás vezetésére. Azt mondta: ezt meg tudják és meg is fogják csinálni, mert a Fidesz sem legyőzhetetlen.
Bejelentette: ha a kormány nem változtat politikáján, az MSZP tavasszal az utcára vonul. Ennél a mondatnál a résztvevők azt skandálták: “Orbán takarodj!”.

Címkék: Belföld