Bankrablás, lövöldözés Kispesten

Megpróbáltak kirabolni egy bankfiókot Kispesten. Az akciót a rendőrök meghiúsították, egy rablót lelőttek.

Az MTI információi szerint ismeretlen férfiak két és fél millió forintot raboltak egy kispesti bankból. A támadóknak sikerült elmenekülniük, de a közeli Szigligeti utcában rájuk találtak a rendőrök, ekkor vette kezdetét a lövöldözés, amiben az egyik rabló meghalt.

Tóth Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya az esti órákban a helyszín közelében újságíróknak azt mondta: a rendőrök intézkedni próbáltak, de a rablók gépkarabélyból tüzet nyitottak rájuk. A rendőrök viszonozták a tüzet, ekkor halt meg az egyik bűnöző. A tűzpárbajban rendőrök és járókelők nem sérültek meg.

Képgaléria

A lelőtt rablónál sorozatlövő fegyver volt. A holttest a Szigligeti utcában, letakarva fekszik egy autó mellett. Mellette lévő fegyvere valószínűleg egy AMD-65 típusú, a Magyar Honvédségnél rendszeresített gépkarabély.

A rabló társát elfogták a rendőrök, és a XIX. kerületi kapitányságon előállították.

A főkapitány azt nem tudta megerősíteni, hogy valóban létezik-e harmadik elkövető. Van olyan szemtanú, aki szerint az egyik vélt tettes egy panelházba szaladt be, ezért a kérdéses épületet a Terrorelhárítási Központ kommandósai vizsgálják át.

Egyelőre nem tudni, mikor nyitja meg a rendőrség a lezárt Szigligeti utcát és azt a tömbházat, amelyet átvizsgálnak a kispesti bankrablás után – közölte Kormos Endre, a BRFK sajtóügyeletese péntek este.

Az ügyeletes szerint az önkormányzat megnyitott egy iskolát, ahol melegedőt rendeztek be. A lakásukból kizárt lakók itt húzhatják meg magukat, amíg a rendőrség átvizsgálja a hat lépcsőházból álló épületet.