Munkanélküliek segítik a fűtést

Tűzifát gyűjtenek közmunkások a somogyi erdőkben, körülbelül 440 köbmétert és ezzel száz rászoruló család téli tüzelőjét biztosítják - írta a Somogyi Hírlap.

A Nemzetgazdasági Minisztérium programja egy hónapra nyújt biztos megélhetést a hátrányos helyzetű munkanélkülieknek. Az átmeneti munkalehetőséget a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. pályázata biztosítja – olvasható a lapban, melynek Merczel István, a zrt. osztályvezetője elmondta: programban 15 településről 44 regisztrált álláskereső vesz részt határozott idejű munkaviszonyban. Ők nemcsak időleges munkalehetőséghez jutnak az ünnepek előtt, hanem a téli tüzelő beszerzése is megoldhatóvá válik számukra.

A közmunkások feladata az állami erdők kijelölt területein erdőművelési munkálatok végzése, de különösen vágástakarítás, és a hulladék gally összegyűjtése.

A téli tüzelőnek alkalmas faanyagot szociális áron 20 somogyi település önkormányzatának értékesítik és az általuk kijelölt területre szállítják. A tűzifa átadásáról az önkormányzatok gondoskodnak.

Címkék: Belföld