Csökken a casco díja is

„A kötelező felelősségbiztosítás mellett nagymértékben csökken a casco díja is. A biztosító társaságok az idei kampány alatt kombinált akciókkal célozzák meg leendő illetve meglévő ügyfeleiket. Míg kgfb váltással a piacon átlagosan 8 ezer forintot takaríthatunk meg, ez az összeg a CASCO estén elérheti akár az évi 36 ezer forintot is” - mondja Marosvölgyi Péter, az AEGONdirekt.hu szakmai igazgatója.

A tavalyi évben ugyanannyi autóra kötöttek casco biztosítást, mint 2005-ben, viszont a folyamatos díjcsökkentés következményeként, a szolgáltatók díjbevétele az évek során 104 milliárd forintról 90 milliárdra csökkent” – közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége.

Habár a tavalyi évhez képest 8,1 százalékkal nőtt az újonnan forgalomba helyezett autók száma, azonban ez még messze elmarad a válság előtti időszaktól. Ez az emelkedés viszont még nem tükröződik a casco kötések számában. Éppen ezért a biztosítók az idei kötelező biztosítóváltási kampányban kedvező „kombinált” átkötési lehetőséggel versenyeznek minden egyes gépkocsi tulajdonosért.

Idén a kgfb mellett rekord mértékkel csökkent a casco biztosítások átlagdíja is. „Aki december elsejéig egyszerre köti meg a kötelező- és a casco biztosítását az AEGONdirekt.hu oldalon, az a kgfb BONUS fokozatát a casco biztosításhoz is megkapja. Tehát, aki B10-s besorolásba esik, mert 10 éve nem okozott kárt másnak, az casco biztosítás kötésekor, akár 50 százalékos árcsökkenésre is számíthat” – közölte Marosvölgyi Péter.

Címkék: Belföld