Megkeserítik a rendőrök életét

Példátlan belső ellenőrzési dömping folyik a rendőrségen, ami olykor a bűnüldözést is akadályozza, emellett más intézkedésekkel is igyekeznek megkeseríteni a rendőr munkáját az elöljárók - írja a keddi Népszava.

A lap cikke szerint szabadon megszökhetett egy utcai rabló, mert a riasztásra érkező rendőrök nem üldözhették forró nyomon, ugyanis váratlan helyszíni ellenőrzést kaptak, és a belső elhárítók visszatartották őket. A Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) elnöke, Szél József a Népszavának elmondta: ilyesmit több évtizedes szakmai pályája során még sohasem tapasztalt, de szerinte a világon sehol nem fordulhatna elő.

Az FRSZ szerint az elmúlt fél évben példátlan intenzitású ellenőrzésbe kezdtek az illetékes szervek. Az ORFK és BRFK ellenőrei meglepetésszerűen szállnak meg szolgálati helyeket, vagy állítanak meg munkájukat végző járőröket.

Emellett értelmetlen intézkedések sorával nehezítik a szolgálatot, leszerelik például a rendőrségi ügyeleteken lévő tévékészülékeket, ami azért is aggályos, mert a rendőrök gyakran csak a híradásokból értesülnek különféle bűncselekményekről, körözésekről, eseményekről – írja a lap.

Címkék: Belföld