Az MSZP visszasírja a tavalyi Fideszt

Elviszik Lázár Jánoshoz a Fidesz tavalyi 1400 költségvetési javaslatát.

Az MSZP így akarja emlékeztetni a Fidesz frakcióvezetőjét arra, ellenzéki pártként egy éve milyen célok voltak fontosak a számukra – közölte Tukacs István. Az MSZP-s képviselő azt kérdezte: ha ezek akkor fontosak voltak a Fidesznek, most miért nem azok? Hozzáette: a Fidesznek van még ideje ezeket benyújtani a jövő évi költségvetéshez.

Tukacs hazugnak nevezte a Fideszt annak kapcsán, hogy a nemzetgazdasági miniszter úgy nyilatkozott: “a kötelező magán-nyugdíjpénztári rendszer (…) megszűnik, a három pillérből kettő, az állami és az önkéntes marad”. Az nem önkéntes átlépés, ha közben megszüntetik a magánnyugdíjpénztárakat – tette hozzá.

Szerinte Matolcsy Györgynek nem azon kellene gondolkodnia, hogyan lehet 530 milliárd forintot elkobozni az emberektől, gazdaságpolitikát kellene csinálnia. Tukacs István igazságosabbnak nevezte az MSZP alternatív költségvetési javaslatát, amelyben a munkajövedelem adója kisebb, mint a tőkejövedelemé.

Az MSZP szerint az állam jelentősen megemelkedett dologi kiadásain is lehet spórolni 250 milliárdot. Az ellenzéki politikus kiemelte: a kormány lehetetlen gazdaságpolitikát folytat, mert hárommillió embertől elveszi a magán-nyugdíjpénztári befizetéseit, igazságtalan adórendszert hoz létre, megnyomorítja az alkotmányt és a jogállamot.

Címkék: