MSZP: Schmitt fegyverhordozó lett

Az MSZP sajnálattal értesült arról, hogy a Magyar Köztársaság Elnöke eddigi gyakorlatához hűen a legcsekélyebb kritika nélkül elfogadta, és természetesen alá is írta a kormánypártok, valamint Lázár János fideszes frakcióvezető úr által benyújtott, az ország szabadságát veszélyeztető törvényeket - közölte a párt.

Szerintük most az igazságtalan adórendszer bevezetése, az Alkotmánybíróság jogkörének csorbítása, valamint az alkotmányellenesen kivetett különadó volt soron.

“Illeszkedik ez az intézkedés a Fidesz eddigi politikájába, a 14 havi nyugdíj államosításába, a nyugdíjrendszer felborításába, a jogállam lebontására tett kísérletezésbe” – írta az MSZP.

“A miniszterelnök jóvoltából a Sándor-palotában székelő Schmitt Pál ezúttal sem látta elérkezettnek az időt, hogy végre megfeleljen az Alkotmány által rá ruházott kötelezettségének, vagyis őrködjön az államszervezet demokratikus működése felett. Itt az idő kimondani: a köztársasági elnök végleg Orbán Viktor hű fegyverhordozója lett” – összegez a párt közleménye.

Címkék: Belföld