Rendőrökre támadtak fatolvajok

Börtönbüntetésre ítélt a Szikszói Városi Bíróság három csenyétei férfit, akik az erdőben fát vágtak, majd a kiérkező rendőrök ellen fordultak.

Az 52, a 35 és a 27 éves férfi tavaly februárban Csenyéte külterületén jogtalanul fát vágott ki, amikor két vadász tetten érte őket és értesítette a rendőrséget.

Mire a járőrautó a helyszínre ért, a faluból egy 6-8 fős társaság csatlakozott a fatolvajokhoz. Közülük többen fenyegetni kezdték a vadászokat, ezért az egyik vadász a puskáját maga elé tartotta, így tudta távol tartani a fenyegetőző, szitkozódó embereket.

A két járőr épp a vadászokat hallgatta meg, amikor a kistelepülésről újabb csoportok érkeztek, amelyek fenyegetően körbevették a két rendőrt. A járőrök igazoltatni akarták a falopáson tetten ért három férfit, akik azonban semmilyen személyi adatot nem voltak hajlandóak közölni. Ekkor a rendőrök felhívták a figyelmüket arra, hogy ez esetben előállítják őket; erre a három férfi a tömegtől botokat kért, ezekkel közelítettek a rendőrök és a vadászok felé.

Ezután a rendőrök elővették a szolgálati tonfát, egyikük figyelmeztetést követően gázspray-vel fújt a tolvajok felé, akik azonban tovább hergelték és a járőrök megtámadására buzdították a csoportosulást. Többször felszólították a rendőröket, hogy vegyék le az egyenruhájukat és verekedjenek meg velük.

Az indulatokat végül rendőri erősítéssel sikerült megfékezni. A három férfit előállították, a 20-30 fősre duzzadt tömeget pedig feloszlatták – közölte Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség sajtószóvivője. Arról is beszámolt, hogy a vádlottak tagadták amit tettek.

Ettől függetlenül az 52 éves vádlottat 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélték, amelynek a végrehajtását 3 évre felfüggesztette. A 35 éves férft 8 hónap letöltendő börtönt kapott, és elrendelték a korábban csalás miatt rá kiszabott 8 hónap börtönbüntetés végrehajtását is. A 27 éves vádlottat 1 év 9 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték, és szintén elrendelték a rá korábban – csalás, illetve garázdaság miatt – kiszabott 8 hónap, illetve 9 hónap börtönbüntetés végrehajtását.