A legjobb 30 év alattiak

Tíz 30 év alatti újságíró vehette át a Magyar Sajtó kategóriában a Junior Prima Díjat. A rangos elismerést idén Munkácsy Márton, a FigyelőNet újságírója is megkapta.

A kiemelkedő teljesítményt nyújtó harminc év alatti fiatalok 2007-től érdemelhetik ki a Junior Prima Díjat, amelyet idén már 7 kategóriában veheti át tíz-tíz tehetséges ifjú. Az elismerésről a Juhász Judit, Veiszer Alinda (két évvel ezelőtti díjazott) és Tamás Ervin alkotta zsűri döntött.

A díjazottak: Munkácsy Márton (FigyelőNet), Ablonczy Bálint (Heti Válasz), Bátorfy Attila (Kreatív Magazin), Kis Judit (Magyar Távirati Iroda), Oláh András (InfoRádió), Pető Péter (Népszabadság), Rovó Attila (Magyar Rádió), Szentkirályi Balázs (Index), Vidos Mihály (Magyar Televízió), Weinhardt Attila (Portfolió).

munkácsy márton

Munkácsy Márton 2003 óta ír újságot: a Magyar Hírlapnál kezdte, és 2007 óta dolgozik az fn.hu-nak. Mindig belpolitikával foglalkozott, de tett kitérőt is: a Magyar Hírlapban nagy sikere volt az örökbefogadásra váró kutyákról írt glosszáinak is.

A Prima Primissima Alapítvány melletti társalapító, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója az ünnepségen azt mondta: a pénzintézet 2008-ban csatlakozott a kezdeményezéshez, amely azt tűzte ki célul, hogy egyrészt elismerje azokat az ifjú tehetségeket, akik szakmájukban már bizonyítottak, másrészt anyagilag is hozzájáruljon ahhoz a függetlenséghez, ami szükséges, hogy tovább fejlődjenek.

Papp Edit szerint a gazdasági válság időszakában sokkal fontosabbá vált az információ és hogy az információtömegből a valósak jussanak el az emberekhez. Azért örül, hogy az Erste ezt a kategóriát támogatja, mert a sajtó képviselői azok, akiknek lehetősége és felelőssége, hogy ebből a hatalmas információtömegből eljuttassák a sokrétű, a problémákat több oldalról megvilágító információkat azokhoz, akik nem feltétlenül találják meg ebből a relevánsakat.

Címkék: Belföld